Kreditkort Shocker

Har du nogensinde kigget på dit kreditkort erklæring? Jeg taler ikke om bare at sikre, at alle transaktioner er korrekte. Jeg taler om at se på rentenotaer. Jeg tør sige, at nogle gange tal er næsten så stor som den minimale månedlige betaling du gør. Så længe du kan holde kreditorerne i skak ved at betale minimum, der er jo alt, hvad du pleje om, lige? Hvis du aftalt, opfordre jeg dig til at genoverveje.

Jeg er sikker på, at nu, mange af jer indse, at du mister penge ved at købe på kredit. Still, jeg tror ikke mange af du sætter pris på, hvor meget dit kreditkort koster dig. Jeg virkelig drev dette punkt hjem.

Lad os sige, at Joe beslutter han har brug for nye havemøbler. Han har ikke $2.000 kontanter, så han slår ned sit plastikkort, at vide, at han kan gøre den månedlige minimumsbetaling, ingen sved. Og så det er hvad han gør, måned, måned, år efter år, og temmelig snart han har gjort dette til en fuld årti. Sikkert er det betalt af nu! Nej, ikke engang tæt. I virkeligheden, hvis Joe fortsætter med at gøre den minimale månedlige betaling, vil han betale for at møbler i de næste 38 år! Og når han har foretaget den endelige betaling på sin oprindelige $2.000 køb, han vil have betalt en ekstra $5.300 interesse! Ganske modbydelige, er det ikke? Og dette er på 14% APR. Mange kort køre højere.

Nogle af jer mere kyndige kreditkort brugere derude kan tænke at du allerede kender dette, så du ikke falder i fælden længere. Du får kun kreditkort med en langt lavere rente, højre? Men lægger du mærke til at det er kun for et par måneder? Og dig være opmærksom på hvad renten hopper til efter denne korte indledende periode? Du nødt slags til at jage rundt efter dette tal, da de ikke sætte det i med tapetet. Tro mig, kreditkortselskaber ikke mister penge på disse lavere indledende sats tilbud.

Kreditkort tilbud bliver endnu mere lumske. Nu tilbyder kreditkortselskaber 0% i rente på alle balance overførsler i op til 18 måneder! Wow, godt, du har fik at drage fordel af at, lige? Jeg vil vise dig tre grunde hvorfor du bør ikke.

Selvom du måske være “forhåndsgodkendt”, for det første er på ingen måde sikkert, at du får faktisk denne lav sats. Kreditkortselskaber forbeholder sig ret til at genoverveje deres oprindelige tilbud baseret på dine kvalifikationer. De vil ofte gå videre og udstede dig et kreditkort, men det kunne være på en væsentligt højere. Må ikke antage, at hvad du søgte er hvad du får.

For det andet er der ofte balance transfersummer, der er tilstrækkelig væsentlig til at opsluge eventuelle besparelser, du kan gøre på en lavere rente. Overførselshastigheder køre overalt fra 3% til en velvoksen 5%, med en enkelt transaktion koster så meget som $65.

For det tredje, og det er den sneakiest del af alt, for at sikre 0%-sats på din overførsler, skal du købe et minimumsbeløb på dit kort i flere på hinanden følgende måneder. I første omgang lyder det ikke så slemt. Men småt fortæller dig, at rentesats på disse nye køb ikke er de samme 0% rente, men en anden, meget højere sats.

Hvad mere er, vil alle dine betalinger altid blive afsat til den saldo, der vil tjene kreditkortselskabet flest penge. Det betyder, at mellemværender med de laveste priser vil være målrettet først, mens balance med den meget højere sats holder momsindtægterne og kompoundering interesse måned efter måned. Så hvis du overfører en stor sum for at drage fordel af denne tilsyneladende generøse tilbud, du vil sandsynligvis betale på det i meget lang tid før du nogensinde kommer i nærheden af at betale ned de obligatoriske køb, der reoler op nogle ret alvorlige anklager i den betød IME…

Og vi har kun kigget på renten her. Der er også standard sanktioner, sent gebyrer, over-the-limit gebyrer, transaktionsgebyrer, ATM gebyrer, stop-betaling gebyrer, kontant forskud gebyrer og årlige gebyrer, som alle er i stigning. Over halvdelen stater i EU har ingen begrænsning på hvad kreditkort udstedere kan opkræve årlig gebyrer og årlige rentesatser. Disse virksomheder gouging deres kunder med afgifter, der er ligefrem oprørende, og desværre for os, juridiske.

Så hvordan du undgå at falde i disse luskede fælder at kreditkortet selskaber sæt? Hvis du er heldig nok til ikke at spille den tabende spil af kreditkort roulette, for himlens skyld, ikke starte! Hvis du allerede er involveret, komme ud så hurtigt som du kan. Her er et par grundlæggende skridt.

Ikke bære et kreditkort. Det er forbløffende, hvor nemt det er at ignorere denne indlysende første skridt.

Anvende nogen ekstra penge til din gæld først. Hvis du gemmer en lille reden æg tjener med en sats på 5%, men du har gæld gnavende væk til tonerne af 12%, er det ikke svært at se det som en taber proposition.

Målrette en gæld til eliminering ad gangen. Vælge en, der kan blive udslettet mest hurtigt første.

Tage alle de ekstra penge fra den første gæld og anvende det på dit andet mål.

Fortsætte i mode, indtil du har gravet dig selv ud af denne elendige pit.

Og endelig, indånder et stort suk af lettelse og sværger aldrig at vejen atter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.